Phoenix Şimleu a transferat o întreagă echipă pentru sezonul viitor

Conducerea clubului mai are nevoie de doi voleibalişti pentru a acoperi posturile de centru şi libero

Oficialii clubului Phoenix Şimleu Silvaniei s-a mişcat repere pe piaţa transferurilor, reuşind să achiziţioneze deja o serie de jucători importanţi cu care va încerca să-şi îndeplinească obiectivul propus pentru sezonul următor. Nu mai puţin de şapte transferuri au făcut oficialii clubului şimleuan până în acest moment, cu toate că prima etapă din noul sezon este programată abia în 11 octombrie.

Ridicătorii cu care Phoenix Şimleu a obţinut locul opt la finalul ediţiei trecute de campionat, ungurul Toth Gabor şi jucătorul adus de la Craiova, Ionuţ Teleleu, nu se vor mai regăsi în echipa cu care se va aborda noul sezon, conducerea şimleuană transferâdu-i în această vară pe Vlad Moisa, de la Ştiinţa Explorări Baia Mare şi pe Dan Florea, jucător ce a mai evoluat la Phoenix, în Divizia A2.

Pe postul de centru, antrenorul Mircea Abraham îi are la dispoziţie până în acest moment pe Vlad Cuciureanu, voleibalist adus tot de la Baia Mare şi Ionuţ Rus, care s-a regăsit în lotul echipei şi în sezonul trecut. A treia soluţie pentru acest post ar fi Rade Dacovic, jucător pe care conducerea ar putea să-l păstreze în lot şi pentru campionatul următor. Surse din anturajul clubului ne-au dezvăluit, însă, că oficialii echipei au în vizor şi alte variante, unele chiar surprinzătoare pentru postul de centru, iar o decizie finală în acest sens va fi luată în perioada imediat următoare.

Şi postul de universal este asigurat la formaţia de la poalele Măgurii, Ciprian Tofan, voleibalist transferat în această vară de la Unirea Dej şi zălăuanul Cristian Pop, care vine după o accidentare urmând să se dueleze pentru un loc în sextetul de bază.

Robert Ţuţea, Ciprian Viţelaru, Ovidiu Teuşan şi Florin Filip sunt cei patru secunzi pe care antrenorii Mircea Abraham şi Marius Oniga se vor baza în ediţia 2014 – 2015, primul fiind transferat în această vară de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, iar al doilea, de la CVM-LPS Piatra Neamţ. Florin Filip a fost readus la echipă, după ce a fost împrumutat în sezonul trecut la Unirea Dej.

Pe postul de libero, în sezonul trecut a evoluat băimăreanul Mihai Mărieş, libero-ul echipei naţionale, însă, există varianta ca acesta să părăsească formaţia şimleuană în această vară, mai ales că, surse apropiate acestuia ne-au dezvăluit că jucătorul are ofertă de la SCM Universitatea Craiova. Se pare că cei din conducere poartă deja tratative cu alţi jucători ce evoluează pe acest post, tocmai în ideea de a nu rămâne descoperiţi în cazul în care Mărieş va da curs ofertei venite din partea clubului oltean.

Reamintim că în prima etapă din sezonul viitor, Phoenix Şimleu va întâlni, pe teren propriu, nou-promovata Banatul Caransebeş, formaţie cu care se va duela şi în prima fază a Cupei României.

 

2 Thoughts to “Phoenix Şimleu a transferat o întreagă echipă pentru sezonul viitor”

  1. Anonim

    D-nul antrenor Oniga este foarte bun la demo detenta si atac in trei metri ,zice se ca ar fii invatat de la Urzica,acum studiaza saerviciul Codoi M

  2. Anonim

    mai oamenilor,nu realizati ca la asemenea echipa nu poate fi antrenor Oniga?Nu ca ar fi baiat rau dar ce prestanta are el la jucatori de top?

Leave a Comment